Melania o glamuroznem življenju v Sevnici in o komunizmu v Sloveniji

Slovenija 09. Okt 202409:43 6 komentarjev
Melania Trump
Foto: PROFIMEDIA

Melania Trump je izdala knjigo spominov. V biografiji opisuje različne aspekte svojega življenja, spominja se tudi srečnega otroštva v Sevnici. Po zaslugi uspešnih staršev so imeli glamurozno življenje, privoščili so si lahko tudi varuško, še piše. Slabih besed nima niti o komunizmu, ki je bil "drugačen od tistega v Sovjetski zvezi".

Knjiga nekdanje prve dame ZDA Melanie Trump je v torek prispela v knjigarne.

V njej med drugim opisuje svoje odraščanje v Sevnici. Spominja se pokojne matere Amalije, ki je bila zanjo pojem elegance. Bila je oblikovalka, zato sta bili hčerki, še posebej Melania, od malih nog vpeti v svet mode. Učila ju je, da mora vsak najprej poskrbeti zase, če hoče skrbeti za druge. Oče Viktor Knavs je po njenih besedah samozavesten in podjeten ter se je hitro povzpel po lestvici v takratnem državnem avtomobilskem podjetju Slovenija Avto.

Melania v knjigi, ki jo povzema Independent, piše, da je bilo njihovo življenje glamurozno, živeli so v veliki hiši, ki jo je mama lično opremila. Omeni tudi, da je imel oče več avtomobilov. Spominja se družinskih izletov v tujino, smučanja, počitnic ob hrvaški obali in uživanja na koncertih znanih glasbenikov. Po njenih navedbah so si lahko privoščili tudi varuško. Piše, da je bilo njeno otroštvo srečno in polno smeha.

Spominja se tudi odraščanja v komunizmu. “Čeprav je bila Slovenija del komunistične Jugoslavije, je bil tamkajšnji komunizem drugačen od tistega iz Sovjetske zveze. Med odraščanjem sem se čutila bolj povezana z našimi sosedi v Italiji in Avstriji kot pa z drugimi komunističnimi državami v vzhodni Evropi,” njene besede iz knjige povzema Independent. Dodaja, da med odraščanjem kljub komunizmu ni čutila veliko prepovedi, a sta bila poudarjena trdo delo in individualna odgovornost, piše Daily Mail.

Knjiga Melania
Knjiga Melania. (Foto: PROFIMEDIA)

Po pisanju tujih medijev se Melania v predzadnjem poglavju knjige – ko se ponovno pritožuje, da jo mediji napačno predstavljajo – dotakne očetove komunistične aktivnosti. Njegovo članstvo v partiji je bilo po njenih besedah posledica njegovega visokega položaja in plače v podjetju Slovenija Avto. “Njegova pripadnost komunistični stranki je bila obvezna, saj je partija uvedla avtomatično mesečno izplačilo dela njegove plače,” zapiše in ob tem poudari, da se to ni odražalo v njegovem političnem prepričanju ter da starši kljub temu niso bili zelo politično aktivni. Po njenih navedbah sta bila oče in mama uspešna zaradi svoje odločenosti in delovnih navad, saj da so bili posamezniki kljub kopici pravil nagrajeni za trdo delo.

Melania je v Ljubljani študirala industrijsko oblikovanje in arhitekturo ter si s starejšo sestro Ines delila stanovanje, ki so ga starši kupili za dekleti. Takrat se je začela udejstvovati v modnem svetu, nato se je zaradi kariere preselila v Italijo, nato še v Pariz, zatem se je z dvema kovčkoma in torbo vkrcala na letalo za ZDA. 27. avgusta 1996 je prispela v New York, kjer je hiter tempo mesta spodbudil njen zagon, jo motiviral, da je iskala službe in snemala kampanje.

Kako sta se spoznala s Trumpom

Dve leti po selitvi jo je prijateljica povabila na zabavo v priljubljeni nočni klub Kit Kat, pripeljali sta se z limuzino in se namestili v prostoru VIP. Tam je bil Donald Trump, ki je bil na zmenku s plavolasko, nato je pristopil k Melanijini mizi in se predstavil.

“Njegove oči so bile radovedne, z zanimanjem je izkoristil priložnost in se usedel na sosednji stol. Začel je govoriti,” opisuje. “V hipu me je očaral s svojim šarmom in lahkotno naravo. Čeprav je bilo okoli naju toliko živahnega dogajanja, sem se zaradi njegove namerne osredotočenosti na najino spoznavanje počutila kot v središču njegovega sveta. Pritegnila me je njegova magnetna energija.” Nato jo je prosil za številko, a ga je zavrnila. “Bil je malo presenečen. Še bolj, ko sem za njegovo številko prosila jaz. Dal mi je vizitko z ročno napisanima številkama,” se spominja. Pustila mu je sporočilo in še tisti konec tedna jo je povabil na svojo posest v New Yorku.

Melania in Donald Trump
Melania in Donald Trump med obiskom Velike Britanije (Foto: PROFIMEDIA)

“Bil je nekoliko starejši od mene, a sem pri osemindvajsetih začutila takojšnjo povezanost z njim, piše in ugotavlja, da sta njegova “delovna etika in uspeh vredna občudovanja”. Trumpa opisuje z velikim navdušenjem in trdi, da sta se ujela na duševni ravni.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje