Mesto direktorice STA se nasmiha Mojci Prelesnik

Slovenija 08. Apr 202414:07 2 komentarja
Mojca Prelesnik
Foto: Srdjan Zivulovic/BOBO

Mesto direktorice Slovenske tiskovne agencije se po naših informacijah nasmiha sedanji informacijski pooblaščenki Mojci Prelesnik. Ta nam je potrdila, da se je na to mesto prijavila.

Na začetku prejšnjega tedna je potekel rok za prijave na razpis za direktorja Slovenske tiskovne agencije (STA). Po naših informacijah sta prispeli dve prijavi, o njiju pa naj bi na današnji seji spregovoril nadzorni svet STA. Med prijavljenima ima po besedah naših virov resne možnosti, da bo nasledila Igorja Kadunca na čelu STA, Mojca Prelesnik. Tej se mandat informacijske pooblaščenke izteče sredi julija.

Prelesnik nam je potrdila, da se je prijavila za direktorico STA. Svojo odločitev je pojasnila z besedami, da se že 13 let ukvarja z mediji, doslej sicer kot pritožbeni organ. STA vidi kot pomemben medij, za katerega so značilne nepristranskost, transparentnost in integriteta, to pa so po navedbah Prelesnik vrednote, za katere se je zavzemala tudi doslej.

Za zasedbo mesta direktorja STA je zahtevana najmanj visokošolska izobrazba, pridobljena po študijskih programih druge stopnje, oziroma raven izobrazbe, ki v skladu z zakonom ustreza izobrazbi druge stopnje. Poleg tega morajo imeti kandidati med drugim vsaj 10 let delovnih izkušenj v medijih ali z mediji, od tega vsaj pet let vodstvenih izkušenj, obvladati morajo vsaj en svetovni jezik na višji ravni, k prijavi pa morajo priložiti tudi vizijo razvoja s programom dela za petletno mandatno obdobje.

Igor Kadunc je z mesta direktorja STA odstopil na začetku marca. Kot razlog za predčasni odhod je navedel osebne razloge. V preteklosti je bil tudi generalni direktor RTV Slovenija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje