Minister Poklukar: Slovenija je varna država, ena najvarnejših na svetu

Slovenija 06. Jun 202418:37 10 komentarjev
Boštjan Poklukar
Foto: @mnz_gov_si/X

Notranji minister Boštjan Poklukar se je z direktorjem policije Senadom Jusićem mudil v Posavju. Ob tem je dejal, da je Slovenija varna država, ena najvarnejših na svetu.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije Senad Jušić sta se v okviru vladnega regijskega obiska v Posavju danes seznanila z varnostnimi razmerami v regiji.

Kot je ob tem zatrdil Poklukar, je Posavje varno, razmere na področju migracij pa stabilne, so sporočili z ministrstva.

Poklukar in Jušić sta danes med drugim obiskala policijski postaji Krško in Kostanjevica na Krki. Skupaj z županom občine Kostanjevica na Krki Robertom Zagorcem so si ogledali delo policije na terenu.

“Slovenija je varna država, ena najvarnejših na svetu, in tudi Posavje kot regija je varno. Stanje na področju migracij je stabilno, sicer povečano za nekaj več kot deset odstotkov. Še vedno so tihotapci tisti, ki poganjajo celotno migracijo po zahodnobalkanski poti in tudi pri tem je policija izredno učinkovita,” je ob tem dejal Poklukar.

Tudi generalni direktor policije Jušić je ocenil, da so varnostne razmere na območju Policijske uprave Novo mesto zelo dobre. Opozarjajo pa, da se v zadnjem času v tem delu Slovenije pojavljajo različne prevare na področju kriptovalut.

“Kriminalci poskušajo od posameznikov pridobiti večje vsote denarja, da bi jih ‘investirali’ v posel s kriptovalutami, in potem ‘čudežno’ izginejo. Pozivam prebivalce k previdnosti, naj ne nasedajo posameznikom in lažnim družbam, ki obljubljajo visoke dobičke,” je pozval Poklukar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje