Ministrstvo odločilo, kdo bo opravljal zunanjo revizijo nakupa Litijske

Slovenija 08. Avg 202413:10 7 komentarjev
Nova sodna stavba na litijski
Foto: N1

Ministrstvo za pravosodje bo pogodbo za izvedbo zunanje revizije postopka nakupa stavbe za potrebe sodišč na Litijski cesti v Ljubljani podpisalo s podjetjem Ernst&Young, ki je tudi edino oddalo ponudbo, so za STA navedli na ministrstvu. Vrednost posla znaša 38.552 evrov z DDV, rok za izvedbo pa je 40 dni od uvedbe v delo. Ugotovitve zunanje revizije naj bi bile znane jeseni.

Pravosodno ministrstvo je namreč skladno z napovedmi izvedlo t. i. evidenčno naročilo za izvedbo forenzične preiskave postopka nakupa poslovne stavbe Litijska cesta 51 v Ljubljani. Povabilo k oddaji so poslali podjetjem Ernst&Young, Forvis mazars consulting in Pricewaterhousecoopers (PwC). Do izteka roka, ki je bil minuli četrtek ob 15. uri, je ponudbo oddalo zgolj podjetje Ernst&Young.

Po pregledu primernosti ponudbe so z ministrstva za pravosodje sporočili, da bo zunanjo revizijo izvedlo podjetje, ki je edino oddalo ponudbo. V ceno posla sta vključeni izvedba forenzične preiskave in priprava forenzičnega poročila.

Ministrstvo za pravosodje bo s ponudnikom podpisalo pogodbo, rok za izvedbo zunanje revizije je 40 dni od datuma uvedbe v delo, ki bo opravljen v petih dneh po podpisu pogodbe, so pojasnili na ministrstvu.

Ugotovitve revizije znane jeseni

Ugotovitve zunanje revizije bodo torej znane jeseni, medtem pa brez odgovorov na nekatera vprašanja in dileme, ki so se porajale ob poročilu, ostaja notranja revizija ministrstva. Ministrica za pravosodje Andreja Katič je vodji službe za notranjo revizijo Suzani Hötzl poslala pisna vprašanja in se je želela z njo tudi sestati, a je revizorka še vedno bolniško odsotna.

Zadevo sicer pregleduje tudi urad za nadzor proračuna. Opravljajo namreč izredni pregled skladnosti delovanja notranje revizije ministrstva za pravosodje z usmeritvami za državno notranje revidiranje.

V okviru revizije realizacije lanskega proračuna pa je pravilnost nakupa stavbe na Litijski pod drobnogled vzelo tudi računsko sodišče. Izdajo zaključnega poročila je po napovedih pričakovati konec avgusta oz. v začetku septembra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje