Močna neurja po državi: plaz zasul cesto pri Velenju, udar strele zanetil požar

Slovenija 22. Maj 202421:21 0 komentarjev
plaz v Paki pri Velenju
Foto: Mestna občina Velenje

Popoldne je območja Celja, Maribora, Slovenj Gradca in Novega mesta zajela nevihta z močnejšimi nalivi. Na upravi za zaščito in reševanje so zabeležili 19 dogodkov. Gasilci so črpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov, čistili cestišča, v občini Črnomelj pa gasili požar ostrešja stanovanjske hiše, ki naj bi ga povzročil udar strele.

Na terenu je posredovalo 11 prostovoljnih gasilskih enot. Posredovale so tudi cestne in komunalne službe, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je bila zaradi plazu do večera zaprta glavna cesta Velenje-Slovenj Gradec pri Paki pri Velenju. Cesta je znova prevozna.

Močne nevihte so ponekod povzročile hitro naraščanje hudournikov. Na območju Slovenskih Konjic je voda zalila cesto proti Zrečam, prav tako je na tem območju padala toča.

Zvečer se bodo predvsem v zahodnih in osrednjih krajih še pojavljale posamezne krajevne plohe in nevihte. Ponoči se bo ozračje umirilo. Zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13 stopinj Celzija, napoveduje agencija za okolje.

V četrtek dopoldne bo delno jasno. Sredi dneva in popoldne pa bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!