Mož kuharske mojstrice Ane Roš Stojan obsojen na leto in tri mesece zapora

Slovenija 18. Okt 202420:53 0 komentarjev
sodišče
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Mož kuharske mojstrice Ane Roš, Urban Stojan Roš, je bil zaradi poslovanja njegovega podjetja Urbano obsojen na leto in tri mesece zaporne kazni. Plačati bo moral tudi več kot 400.000 evrov kazni. Stojan Roš je zaprosil za alternativno prestajanje kazni.

Urban Stojan Roš, mož kuharske mojstrice Ane Roš, je bil po poročanju medijev obsojen na leto in tri mesece zaporne kazni. Državi bo moral plačati 434.000 evrov kazni.

Po poročanju medijev je sodba proti Stojan Rošu povezana s poslovanjem njegovega podjetja Urbano in projektom Komenda center. Stojan Roš je za časnik Delo povedal, da je v podjetje vložil več kot 700.000 evrov lastnih sredstev. “Dejansko mi je podjetje denar dolgovalo. Pozneje sem iz podjetja izplačal nekoliko več kot 400.000 evrov, da smo poplačali vlagatelje, nekaj pa je bodoči partner porabil za svoje potrebe,” je povedal.

“Tu se je moja agonija začela. Prepričan sem bil, da sem delal po zakonu, saj sta računovodstvo in pravna služba pritrdila, da si iz svoje družbe, v kateri sem bil stoodstotni lastnik, lahko izplačam nekoliko več kot 400.000 evrov,” je rekel Urban Stojan Roš. Dodaja, da je za drugi projekt dal osebno poroštvo v višini 1,3 milijona evrov.

Za Delo je povedal, da je banka Hypo na njegovo podjetje pritiskala, naj proda projekt. Ker pa tega s poslovnim partnerjem nista storila, so se začele izvršbe. Proti banki je zaradi izvajanja pritiska na policiji podal kazensko ovadbo.

Stojan Roš je zaprosil za alternativno prestajanje kazni in vložil zahtevo za varstvo zakonitosti. “Ne počutim se namreč krivega, temveč izigranega,” je še povedal.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!