Mufti s šolskim ministrom govoril o zagotavljanju obrokov brez svinjine

Slovenija 09. Jul 202420:52
Nevzet Porić
Nevzet Porić (Foto: Islamska skupnost)

Mufti Nevzet Porić se je danes sestal z ministrom za vzgojo in izobraževanje Darjem Feldo. Govorila sta o zagotavljanju obrokov brez svinjine v slovenskih vrtcih in šolah.

Mufti Nevzet Porić se je danes sestal z ministrom za vzgojo in izobraževanje Darjem Feldo in mu predstavil ugotovitve delovne skupine za zagotavljanje obrokov brez svinjine v slovenskih vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Porić se je zavzel za reševanje problematike, podrobnejše ugotovitve bodo predstavili jeseni, so sporočili z islamske skupnosti.

Člani delovne skupine so pripravili temeljito analizo praks in izzivov pri zagotavljanju obrokov brez svinjine v slovenskih vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Ugotovitve so pripravili na podlagi anketnega vprašalnika in sedemtedenske analize šolskih jedilnikov vseh slovenskih osnovnih šol.

Minister Felda se je na sestanku seznanil z ugotovitvami in začel aktivne pogovore o iskanju ustreznih rešitev za boljše zagotavljanje obrokov brez svinjine v slovenskih vzgojno-izobraževalnih ustanovah za vse tiste, ki svinjine ne konzumirajo iz verskih in drugih razlogov.

Felda je povedal, da “pogovori potekajo v pravo smer, in pokazal pripravljenost na iskanje primerne rešitve, ki bi lahko zadovoljila obe strani,” so sporočili z islamske skupnosti.

Delovna skupina bo septembra na javnem posvetu, ki bo organiziran v MKC Ljubljana, z različnimi sogovorniki predstavila zbrane ugotovitve.