Na avtocestah nastajajo zastoji, vozniki ponekod že ujeti v kolonah

Slovenija 23. Avg 202412:56 > 14:38 1 komentar
gneča
Foto: @promet_si

Zaradi povečanega prometa na slovenskih avtocestah že nastajajo zastoji.

Petkova prometna konica že začenja kazati zobe. Vozniki že čakajo na ljubljanski obvoznici ter primorski in gorenjski avtocesti.

Na zahodni ljubljanski obvoznici je gneča od Kosez, na južni ljubljanski obvoznici pa od Rudnika proti Brezovici. Potovalni čas se iz obeh smeri podaljša za približno pol ure.

Na primorski avtocesti je upočasnjen promet z občasnimi zastoji na posameznih odsekih od Unca proti Ljubljani, zamuda je 15 do 20 minut.

Kolona je tudi na severni ljubljanski obvoznici med Savljami in Kosezami proti Kranju.

Pred predorom Karavanke proti Avstriji na gorenjski avtocesti je zastoj dolg osem kilometrov. Na izvozu Jesenice vzhod je dovoljen samo lokalni promet, uvoz Jesenice zahod pa je proti Avstriji zaprt. Za na Jesenice in v Kranjsko Goro na prometnoinformacijskem centru priporočajo izvoz Lesce.

Prav tako je v smeri Karavank zaradi prometne nesreče nastal zastoj pred priključkom Vodice. Kolona je dolga približno štiri kilometre.

Krajša kolona je tudi pred mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji.

Na gorenjski avtocesti je oviran promet med priključkom Podutik in razcepom Koseze proti Kosezam.

Vozniki bodo v koloni čakali tudi na cestah Vič – Brezovica, Sočerga – Gračišče, Šmarje – Koper, Lesce – Bled, Bohinjska Bela – Bled, Lucija – Strunjan in Izola – Strunjan.

Regionalna cesta Dekani – Rižana je v Dekanih zaradi prometne nesreče zaprta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje