Že več ur zaprta gorenjska avtocesta proti Ljubljani

Slovenija 29. Jul 202413:13 > 21:50 2 komentarja
Foto: PROMET.SI

Ponedeljkovo popoldne je znova prineslo nekaj prometnih nevšečnosti. Na avtocestah po državi je več zastojev, zaradi sanacije gorečega priklopnika je še vedno zaprta gorenjska avtocesta, nastala je večkilometrska kolona, gneča je tudi na obvoznih cestah.

Gorenjska avtocesta je pred Naklim proti Ljubljani zaradi sanacije gorečega priklopnika še vedno zaprta.

Obvoz je možen med priključkoma Podtabor in Kranj zahod. Zastoj je nastal pred Podtaborom, prav tako je zgoščen promet na obvoznih cestah Gobovce – Podtabor, Zvirče Podtabor.

Policisti so bili o gorečem tovornem vozilu obveščeni ob 16.30. Na kraju so ugotovili, da gori priklopno vozilo. Gasilci so požar pogasili in zavarovali kraj dogodka. Vzrok požara na priklopnem vozilu še ni znan. Policisti zbirajo obvestila in bodo opravili ogled kraja, so za STA pojasnili na Policijski upravi Kranj.

Prometnoinformacijski center voznike poziva, naj v zastoju vedno ustvarijo reševalni pas, ki je ključen za intervencijska vozila.

Zaradi nesreč sta zaprti tudi cesti Planina-Unec in Postojna-Pivka med Prestrankom in Selcami. Med Prestrankom in Selcami nastaja zastoj, so še navedli.

Gost promet z zastoji je precej časa vztrajal proti Primorski, kjer so ponekod beležili polurne zamude. Nekaj gostega je ostalo na ljubljanski južni obvoznici proti Brezovici in na primorski hitri cesti med Bertoki in Koprom proti Izoli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje