Na čelu Elektra Ljubljana začasno Vekoslav Korošec

Gospodarstvo 10. Jan 202312:04 0 komentarjev
vekoslav korošec
Bor Slana/Bobo

V torek je nadzorni svet Elektra Ljubljana za začasnega predsednika uprave imenoval dosedanjega člana in namestnika predsednika nadzornega sveta Elektra Ljubljana Vekoslava Korošca, je objavila družba.

Nadzorni svet Elektra Ljubljana se je danes seznanil s sporazumom o ponedeljkovem prenehanju pogodbe o zaposlitvi predsednika uprave Aleksandra Zupančiča. Za začasnega predsednika uprave so z današnjim dnem imenovali dosedanjega člana in namestnika predsednika nadzornega sveta Elektro Ljubljana Vekoslava Korošca, je objavila družba.

Aleksander Zupančič odstopil s čela Elektra Ljubljana

Zupančič je s položaja predsednika uprave Elektra Ljubljana odstopil sredi minulega meseca, in sicer dan pred menjavo nadzornikov v podjetju. Skupščina družbe je namreč decembra razrešila nadzornike Božidarja Godnjavca, Davorina Dimiča in Gorazda Justinka ter namesto njih za nadzornike s štiriletnim mandatom imenovala Korošca, sicer nekdanjega prvega moža Elesa, Marka Naraločnika in Davida Skornška.

Zupančič, dolgoletni tesni sodelavec nekdanjega ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka, je sicer tudi nadzornik Petrola. Na skupščini te energetske družbe 23. januarja bo glavna tema odločanje o njegovi zamenjavi z Rokom Ponikvarjem, ki so jo v Slovenskem državnem holdingu (SDH) predlagali prav zaradi zakonske nezdružljivosti vodenja večinsko državnega elektrodistribucijskega podjetja s članstvom v nadzornem svetu. A od ponedeljka Zupančič torej ni več na čelu Elektra Ljubljana.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!