Zastoji na poti z Obale proti Ljubljani in pred Karavankami

Slovenija 28. Jul 202407:44 > 14:20 0 komentarjev
Unec
Foto: PiC

Po prometno pestri soboti, ki je na cestah minila v znamenju zastojev, je promet na cestah gost tudi danes. Zastoji nastajajo pred predorom Karavanke proti Avstriji in med Uncem ter Ljubljano. Zaradi zastojev občasno zapirajo predor Ljubelj proti Avstriji.

Vrhunec poletne sezone so v soboto po pričakovanjih spremljali tudi zastoji na cestah. Med drugim so nastali na primorski avtocesti med Razdrtim in Ljubljano, na gorenjski avtocesti pri Jesenicah, pred predorom Karavanke ter na štajerski avtocesti med Dramljami in Slovenskimi Konjicami. Gneča je bila tudi na nekaterih lokalnih cestah, predvsem na Obali.

Zastoji nastajajo pred predorom Karavanke proti Avstriji, trenutno so dolgi okoli štiri kilometre. Prometno-informacijski center svetuje, da za pot proti Kranjski Gori ali Jesenicam uporabite izvoz Jesenice vzhod. Zaradi zastojev občasno zapirajo predor Ljubelj proti Avstriji.

Na primorski avtocesti zastoji nastajajo med Uncem in Ljubljano, zamuda je okoli 20 minut. Potovalni čas med Koprom in Ljubljano je približno 1 uro in 10 minut.

Spomnimo, danes med 8. in 22. uro velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Na Agenciji za varnost prometa so na glavnih bencinskih servisih na avtocestnih krakih izvedli preventivno akcijo, v okviru katere so voznikom delili letake o varni vožnji in vodo. Opozarjali so jih na obvezno uporabo varnostnega pasu in vzpostavitev reševalnega pasu ob zastojih ter pozivali k vožnji brez uporabe mobilnega telefona in brez alkohola. Z akcijo so prav tako želeli voznike v vročih dneh spomniti, da morajo med daljšo vožnjo poskrbeti za redne postanke in ustrezno hidracijo.

Med poletjem je na avtocestah več prometa in posledično je lahko tudi več okvar vozil, pa so izpostavili na Darsu. Voznike zato opozarjajo, da je ustavljanje na odstavnem pasu avtoceste lahko smrtno nevarno in da je dovoljeno le v nujnih primerih. Veliko hudih nesreč se po njihovih besedah namreč zgodi prav na tem delu avtoceste.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!