Na cesti Lesce–Bled zaradi del polovična zapora

Slovenija 21. Okt 202406:31 0 komentarjev
Gradbena dela na Betinovem klancu
Foto: Aleksander Truppel/Direkcija za infrastrukturo

Predvidoma med 8. in 18. uro bo zaradi del danes vzpostavljena polovična zapora na cesti Lesce–Bled.

Zaradi del bo na območju gradbišča Betin danes vzpostavljena polovična zapora na cesti Lesce–Bled. Polovična zapora bo predvidoma veljala od 8. do 18. ure, a se zaradi tehničnih ali vremenskih razmer termin zapore lahko tudi spremeni, so v petek sporočili z direkcije za infrastrukturo.

Gradnja prve faze blejske južne obvoznice, ki predstavlja gradnjo vstopnega križišča na Betinu, se je začela novembra 2022. Predvideno je bilo, da bodo dela končana v prvi polovici letošnjega leta, vendar se je časovnica tudi zaradi lanskih avgustovskih poplav nekoliko zamaknila.

Gradnja vstopnega križišča na Betinu bo s pridobitvijo uporabnega dovoljenja predvidoma zaključena v prihodnjem letu. V vmesnem času bo direkcija skušala zaključiti odkupe zemljišč na naslednji etapi in zaprositi za gradbeno dovoljenje, katerega izdaja bi lahko glede na izkušnje trajala devet mesecev. V prihodnjem letu bo novelirana tudi projektna dokumentacija, če v postopku javnega naročanja ne bo zapletov.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!