Na dolenjski avtocesti bo gradbišče, promet bo do decembra potekal po enem pasu

Slovenija 09. Avg 202412:52 0 komentarjev
Dela na ljubljanski obvoznici
Foto: Aljaž Uršej/N1

Na dolenjski avtocesti bodo naslednji teden začeli priprave na preplastitev odseka med Novim mestom in Dobruško vasjo. Dela bodo v celoti zaključena v prvi polovici decembra, so danes sporočili iz Darsa.

Družba CGP bo drevi začela pripravljalna dela za preplastitev dolenjske avtoceste na odseku Novo mesto-Kronovo-Dobruška vas ter priključka Kronovo. Tam bo promet potekel po enem prometnem pasu v vsako smer.

Ta konec tedna bo v smeri proti Ljubljani zaprt vozni pas in izmenično prehitevalni pas proti Obrežju. Od ponedeljka, 12. avgusta, pa bo ves promet preusmerjen na smerno vozišče avtoceste proti Ljubljani, kjer bo urejen po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje, so pojasnili.

Dela bodo potekala v dveh fazah

V prvi fazi del, ki bo trajala predvidoma do 1. oktobra, bosta zaprta smerno vozišče proti Obrežju ter v tej smeri tudi izvoz z avtoceste na priključku Kronovo. Predvidoma od sredine septembra bo na priključku Kronovo zaprt še uvoz na avtocesto proti Obrežju.

V drugi fazi del bo sledila zapora smernega vozišča avtoceste proti Ljubljani. Promet bo urejen dvosmerno po obnovljeni polovici avtoceste, po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje.

Preplastili bodo 13,5 kilometra smernih vozišč avtoceste na odseku Novo mesto-Kronovo-Dobruška vas ter vseh krakov priključka Kronovo v skupni dolžini 1,4 kilometra. Pogodbena vrednost del znaša 7,68 milijona evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!