Na Gorenjskem ponoči zaradi neurij reševali dve skupini skavtov

Slovenija 20. Jul 202407:58 > 08:20 1 komentar
Reševanje planincev v bližini slapa Rinka
Poleg skavtov so gasilci reševali tudi planince v Logarski dolini. (Foto: Lovro Vrsnik/via FACEBOOK)

Gorenjski gasilci in reševalci so morali ponoči evakuirati dve različni skupini tujih skavtov, ki jih je zajelo neurje. Manjša skupina petih skavtov iz Nemčije je bila ob prihodu reševalcev podhlajena.

V vasi Kokra v preddvorski občini so morali gasilci ponoči zaradi neurij z močnimi nalivi in vetrom pomagati 47 belgijskim skavtom, ki jim je neurje odneslo tabor.

Po evakuaciji so jih namestili v hotel v Tupaličah, ki pa je na vrhuncu poletne turistične sezone poln, zato so jim kranjski gasilci ponoči pripeljali dodatna ležišča, poroča Radio Slovenija. Poveljnik CZ Aleš Drekonja je za radio povedal, da so bili nekateri nekoliko v šoku, a razen lažjih poškodb v obliki “prask” drugih težav ni bilo. V hotelu bodo počakali,

Pomoč je ponoči potrebovalo tudi pet nemških skavtov, ki jih je neurje zajelo na grebenu Vratca-Vogel. Pohodnike, stare od 9 do 17 let, so reševalci podhlajene dosegli okoli polnoči. Skavte so oskrbeli, jih pospremili do terenskih vozil in jih prepeljali v dolino.

Gasilci so ponoči na obračališču pod slapom Rinka v Logarski dolini reševali tudi več ujetih planincev. Cesta proti slapu Rinka je od Logarskega kota naprej zaradi plazu zaprta za promet. Na njej je veliko kamenja, ki ga bodo v naslednjih dneh po navedbah županje skušali odstraniti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje