Na Primorskem razglasili veliko požarno ogroženost

Slovenija 16. Jul 202415:36 0 komentarjev
požarna ogroženost požar suša
Tina Kosec/BOBO

Uprava za zaščito in reševanje je z jutrišnjim dnem razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju občin Koper, Izola, Piran, Ankaran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje - Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren - Kostanjevica, Renče - Vogrsko in Šempeter - Vrtojba.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je na območju navedenih občin v naravnem okolju prepovedano požiganje in odmetavanje gorečih in drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar. Prepovedano je kuriti, vključno s kresovi, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih ter izven pozidanih površin uporabljati predmete in naprave, ki lahko povzročijo požar. Prepovedani so ognjemeti in vse druge aktivnosti, ki lahko zanetijo požar.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

Požarna ogroženost naravnega okolja se krajevno povečuje tudi drugod po državi, zlasti v jugovzhodnem delu države, opozarjajo na Upravi RS za zaščito in reševanje. Napovedujejo, da se bo v prihodnjih dneh ogroženost predvidoma večinoma še povečevala. Svetujejo previdnost pri uporabi ognja v naravnem okolju ter pri uporabi predmetov, naprav ali snovi, ki bi v naravnem okolju in drugod na prostem lahko povzročile požar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!