Na ptujskem sodišču nadaljevali ponovljeno sojenje Kristijanu Slodnjaku

Slovenija 23. Okt 202415:42 0 komentarjev
SODIŠČE
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Na Okrožnem sodišču na Ptuju se je danes nadaljevala glavna obravnava v ponovljenem sojenju Kristijanu Slodnjaku, obtoženemu pomoči pri umoru Andreja Kirbiša iz Kidričevega februarja 2022 v naselju Mostje. Danes so zaslišali tri priče, ki so podale predvsem informacije glede finančnih razmerij med obdolženim in umorjenim.

Prva priča, ki je poznala tako Andreja Kirbiša kot Kristijana Slodnjaka, je povedala, da je bila posrednik pri posojanju denarja, ki ga je Kirbiš posojal Slodnjaku. Po navedbah priče je umorjeni obdolženemu dvakrat posodil večje zneske denarja, skupno 100.000 evrov, ki jih je priča obdolženu osebno predala. Pričal je tudi, da je Slodnjak enkrat prišel k njemu z idejo, da bi mu pomagal ubiti enega od poslovnežev, od katerega si je Slodnjak prav tako posojal denar. Kot je še povedala priča, je umorjenega po tistem, ko sta se njuni poti razšli, spet srečal. Ta mu je povedal, da mu Slodnjak ne vrača denarja in da za to krivi tudi njega, ker ju je seznanil.

Druga priča, znanka umorjenega, je povedala, da je prejela grožnje zaradi svojega prejšnjega pričanja v istem primeru. Kljub temu je danes odgovarjala na vprašanja in je povedala, da Kirbiš gotovo ne bi izstopil iz avtomobila na kraju dogodka, če osebe, ki ga je povabila tja, ne bi poznal.

Zadnja zaslišana priča, Kirbišev prijatelj in poslovni sodelavec, je pričal o dolgovih, ki jih je imel Slodnjak do Kirbiša, ter potrdil, da mu je umorjeni pred smrtjo omenil, da se bo tisti večer srečal s Slodnjakom. Po Kirbiševi smrti je priča najprej poklicala Slodnjaka, da bi preverila, ali kaj ve o dogodku, saj je bil Slodnjak znan kot eden izmed njegovih dolžnikov. Na vprašanje tožilke, zakaj je klical prav Slodnjaka, je povedal, da je to bilo logično sklepanje, saj da so vsi vedeli za to, da je bil Slodnjak Kirbišu dolžan veliko denarja.

Slodnjaku tožilstvo pripisuje naročilo umora Kirbiša, ki ga je za zdaj še neznani storilec 17. februarja 2022 ustrelil na makadamski cesti v naselju Mostje. Umorjenega, ki je od Slodnjaka terjal izplačilo dolga, naj bi slednji zvečer povabil v Mostje. Truplo sta kasneje našla domačina, ki sta se tisti večer mimo peljala s traktorjem.

Sojenje v tem primeru poteka že v tretje. Prvo sojenje, ki se je začelo februarja lani, je bilo po več obravnavah prekinjeno. Senat je namreč zaradi ugotovitve, da je v spisu dokaz, ki tam ne bi smel biti, predlagal svojo izločitev. Drugi poskus sojenja je propadel po tistem, ko se je zaradi premestitve na drugo sodišče iz primera izločila sodnica. Sojenje pred novim sodnim senatom se je začelo konec maja.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!