Na severu države danes možne nevihte. Kako bo v naslednjih dneh?

Slovenija 17. Jul 202412:52 0 komentarjev
Nevihta
Foto: BOBO

Današnje nevihte naj bi zajele le dele severne Slovenije, vendar večje toče naj ne bi bilo. Konec tedna se bo nevihtna aktivnost znova povečala nad celotno državo.

Tudi danes smo se prebudili v toplo jutro. Popoldne in zvečer bo delno jasno, več oblačnosti pa bo predvsem v severni Sloveniji. Tam bodo ponekod nastale krajevne nevihte, možni so močnejši nalivi. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33, na Primorskem do 36 °C, poroča Agencija RS za okolje (Arso).

Oblačno z možnostjo neviht bo, kot kaže, najbolj izrazito na avstrijski strani, torej na avstrijskem Koroškem. Krajevne nevihte z močnejšimi nalivi lahko popoldne in zvečer deloma sežejo tudi nad severno Slovenijo, vendar debele toče ni pričakovati. Bolj bodo možni kakšni nalivi, zato je izdano rumeno opozorilo za severni in vzhodni del države, na delu avstrijske Koroške pa je izdano oranžno opozorilo, je dejal Brane Gregorčič z agencije za okolje.

V četrtek jasno, konec tedna znova nevihtno

V četrtek bo pretežno jasno z zelo majhno nevarnostjo neviht s točo. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem do 24, najvišje dnevne pa od 28 do 33, na Primorskem okoli 36 stopinj Celzija.

Nevihtna aktivnost nad večjim delom Slovenije se bo ponovno povečala v petek popoldne in zvečer ter se nadaljevala tudi v noč na soboto. O intenzivnosti neviht je trenutno še prehitro govoriti. “Glede na novejše izračune bomo videli, ali bo treba opozorila zaostriti,” pove Gregorčič.

Za Slovenijo sicer trenutno velja oranžno opozorilo za povečano požarno ogroženost na Primorskem, ki jo povečuje še šibka burja. Zaradi visokih temperatur je tudi na celotnem območju južne Slovenije izdano oranžno opozorilo. Temperature se bodo danes, jutri in v petek predvsem na Primorskem gibale okoli 36 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!