Gneča ostaja na primorski in štajerski avtocesti, promet ovira močno deževje

Slovenija 02. Jun 202407:39 > 21:16 3 komentarji
zastoj pri šentilju
Foto: Promet.si

Napovedi o zgoščenem prometu so se danes uresničile. Razmere na cestah so se sicer popoldne umirile, zastoji ostajajo na primorski avtocesti proti Ljubljani in na štajerski avtocesti proti Šentilju. Promet pa ponekod ovira slabo vreme.

Uresničile so se napovedi Prometnoinformacijskega centra za državne ceste, ki je za danes predvidel zelo gost promet od Hrvaške proti Avstriji. Končujejo se namreč dvotedenske šolske počitnice v nemških zveznih deželah Bavarska, Porenje-Pfalško in Baden-Würtemberg. V Nemčiji, Avstriji in na Hrvaškem je bil v četrtek tudi praznik.

Popoldne so se razmere nekoliko umirile. Trenutno je močno povečan promet z zastoji le še ena posameznih odsekih primorske avtoceste od Postojne proti Ljubljani. Pot se podaljša za od 45 do 50 minut.

Zastoj je tudi na štajerski avtocesti pred Šentiljem v smeri proti Avstriji. Kolona je dolga približno dva kilometra. Zastoji so tudi na cesti Logatec–Vrhnika–Brezovica.

Na štajerski avtocesti je zaradi okvare avtobusa zaprt vozni pas med počivališčem Lukovica in priključkom Blagovica proti Mariboru.

Promet ponekod ovira slabo vreme, saj ponekod po Sloveniji močno dežuje. “Prilagodite hitrost in način vožnje trenutnim razmeram na cesti. V primeru slabše vidljivosti ročno prižgite luči. Voznike opozarjamo, da je ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih nevarno in prepovedano,” so zapisali na prometnoinformacijskem centru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje