Na slovenskih fakultetah več vpisnih mest za tuje študente

Slovenija 26. Jun 202417:45 1 komentar
fakulteta
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

V prihodnjem študijskem letu bomo najverjetneje na hodnikih slovenskih fakultet srečali več tujih študentov, saj je vlada v sklopu internacionalizacije visokega šolstva, razpisala več vpisnih mest zanje.

Vlada je sprejela sklep o soglasju k omejitvam vpisa in povečanju števila razpisanih mest za tujce, državljane držav izven Evropske unije in Slovence brez slovenskega državljanstva v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe na javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodih v študijskem letu 2024/2025.

Za tujce, državljane držav, ki niso države članice EU, univerze v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem ter novomeška fakulteta za informacijske študije predlagajo povečanje vpisnih mest na 44 študijskih programih skupaj za 243 vpisnih mest. Povečanje utemeljujejo s strategijo internacionalizacije visokega šolstva.

Za Slovence brez slovenskega državljanstva tri javne univerze predlagajo omejitev vpisa brez povečanja vpisnih mest na šestih študijskih programih, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje