Na zahodu bodo vztrajali oblaki, vzhod države pa bo razveselilo sonce

Slovenija 07. Okt 202401:00 0 komentarjev
Jesen v Ljubljani
Foto: PROFIMEDIA

Na zahodu države se bo postopno pooblačilo, na vzhodu pa bo precej jasno. Topleje bo, najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21 stopinj Celzija.

Zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 11 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje.

V vzhodni polovici Slovenije bo še precej jasno, na zahodu pa bo oblačnosti več. Ob alpsko-dinarski pregradi bo lahko rosilo. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21 stopinj Celzija.

V torek bo na vzhodu še nekaj jasnine, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Na severozahodu bo že zjutraj začelo deževati, čez dan pa tudi drugod na zahodu. V noči na sredo bo dež od zahoda zajel večji del Slovenije, nastala bo tudi kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo, napovedujejo vremenoslovci.

Padavine bodo v sredo dopoldne večinoma ponehale, na vzhodu se bo nekoliko zjasnilo.

Kakšno bo vreme od 10. do 15. oktobra?

V četrtek se bo ciklon s središčem sprva nad zahodno Evropo premaknil proti Skandinaviji. V severnem Sredozemlju bo nastal sekundarni ciklon, ki bo z vremensko fronto vplival na vreme pri nas. Ciklon bo hitro oslabel, tako se bo od petka dalje počasi vzpostavilo območje visokega zračnega tlaka. Pred fronto bodo v višinah pihali jugozahodni vetrovi, za njo pa bo prehodno zapihal veter severnih smeri. Nato bomo povečini pod vplivom zahodnih vetrov.

V četrtek in sprva v petek bo oblačno, s pogostim dežjem. Največ padavin pričakujemo na zahodu države. Nato do torka kaže na spremenljivo oblačno in večinoma suho vreme. V četrtek bodo jutranje temperature ob jugozahodniku okoli 15, nato bodo postopno spet nižje, med 5 in 10 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo med 15 in 20 stopinj Celzija.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!