Na zasavski regionalki do nadaljnjega oviran promet

Slovenija 01. Okt 202414:57 0 komentarjev
Fotografija je simbolična (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

Zaradi reciklaže in asfaltiranja vozišča ceste bo v naslednjih dneh oviran promet na regionalni cesti proti Zasavju na območju Brinja in Beričevega. Od srede do 28. oktobra je med tednom predvidena delna zapora ceste, ob koncih tednih pa popolna, so sporočili iz Direkcije RS za infrastrukturo. Obvoz bo urejen prek Domžal in Ihana.

Delna zapora bo med delovniki veljala od srede od 7. ure do ponedeljka, 28. oktobra, do 19. ure.

Popolna zapora bo medtem vzpostavljena v času med soboto, 5. oktobra, od 6. ure do nedelje, 6. oktobra, do 24. ure. Vse ostale konce tedna do 28. oktobra bo popolna zapora veljala od petka od 20. ure do nedelje do 24. ure.

Termini zapor se lahko zaradi tehničnih ali vremenskih razmer tudi spremenijo, so opozorili na direkciji za infrastrukturo.

Promet bo v času polovične zapore potekal izmenično enosmerno, s pomočjo semaforjev, ki bodo intervale prilagajali gostoti prometa. Za boljšo pretočnost je v prometnih konicah oziroma v svetlem delu dneva predvideno tudi ročno usmerjanje prometa.

V času popolne zapore bo obvoz urejen po državnih in lokalnih cestah na relaciji med avtocestnima priključkoma Šentjakob in Domžale ter nato prek Preloga in Ihana do Vidma ter obratno. Avtobusni postajališči na območju bosta začasno prestavljeni na novo lokacijo pred zaporo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!