Zahod države zajele nevihte: poglejte, kako se premikajo

Slovenija 10. Okt 202414:33 0 komentarjev
Radarska slika padavin
Foto: Arso

Sloveniji se od zahoda približuje obilna pošiljka padavin, ponekod nastajajo tudi močnejši nalivi. Na radarski sliki poglejte, kako se premikajo.

Rahel dež, ki je že zajel nekatere dele Slovenije, se bo tekom popoldneva okrepil in zajel vso Slovenijo. Padavine se bodo od severozahoda okrepile in se širile proti vzhodu, napovedujejo na agenciji za okolje (Arso).

Možne bodo tudi nevihte s krajevnimi nalivi.

Popoldan in v noči na petek bodo po napovedih Arsovih hidrologov naraščale reke, vodnatost po državi bo velika. Popoldan bodo narasle reke v zahodnem in severnem delu države, zvečer in ponoči pa tudi drugod.

Zvečer bo ob prehodu fronte zapihal okrepljen veter severnih smeri, ponoči na Primorskem šibka do zmerna burja. Ohladilo se bo.

Do jutri zjutraj bo dež ponehal. Jasnilo se bo, po nižinah bo ponekod megla ali nizka oblačnost.

Spremljajte, kje nastajajo nevihte (morda boste morali počakati nekaj trenutkov, da se vam radarska slika padavin prikaže).

Radarska slika padavin prava

Radarska slika padavin od trenutnega časa zamuja za le okoli sedem minut. Čas meritve v zgornjem levem kotu naj vas namreč ne zavede, saj je zapisan v univerzalnem koordiniranem času UTC. Čas v Sloveniji je pozimi za eno uro, poleti pa za dve uri večji od UTC. Če na sliki piše 7.00, je tako poleti to ob 9.00 po našem času.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!