Nad Slovenijo so se znova razbesnele nevihte, tokrat je bilo najhuje v Velenju

Slovenija 08. Avg 202419:27 > 21:55 1 komentar
Nevihte, kranj
Foto: PROFIMEDIA

Nad Avstrijo se je v četrtek pozno popoldne razvila nevihtna linija, ki se zvečer pomaknila nad Slovenijo in ob prehodu prinesla močnejše sunke vetra in neurja. Največ vremenskih dogodkov so zabeležili v Velenju, od koder so poročali o poplavljanju meteorne vode.

Potem ko so v sredo zvečer Slovenijo zajele nevihte, ki so se najbolj razbesnele v osrednjem delu države, nam tudi v četrtek zvečer vreme ni prizaneslo. Nad Avstrijo se je namreč pozno popoldne razvila nevihtna linija, ki se je po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) okoli 18. ure pomikala proti severni Sloveniji, pozneje pa zajela tudi nekatere preostale dele države. Ob prehodu so bili krajevno možni močnejši sunki vetra in neurja.

Uprava za zaščito in reševanje je poročala o intervencijah z območja Velenja in Laškega, kjer je poplavljala meteorna voda, v Beltincih pa so poročali o podrtem drevesu.

Kakšno bo vreme v naslednjih dneh?

V petek bo pretežno jasno, ponekod v osrednji Sloveniji bo sprva nekaj nizke oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 27 do 31, na Primorskem do 34 stopinj Celzija, kažejo podatki Arsa.

Konec tedna nas bo znova zajel vročinski val, ki bo po trenutnih napovedih trajal do četrtka, 15. avgusta. Začel se bo na Primorskem, nato pa v nekaj dneh zajel celotno državo. Najbolj vroče bo v začetku naslednjega tedna, je za N1 povedal meteorolog Brane Gregorčič. Koliko bodo pokazali termometri?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje