Nad Slovenijo že nekaj nevihtnih celic: kje so in kam se premikajo

Slovenija 21. Avg 202413:35 0 komentarjev
radarska slika
Foto: ARSO

Nad Slovenijo je popoldne nastalo nekaj nevihtnih celic. Spremljajte, kakšno je trenutno stanje.

Kot so napovedovali vremenoslovci Agencije Republike Slovenije za okolje, so se popoldne nad Slovenijo začele pojavljati plohe in nevihte.

Nastalo je nekaj nevihtnih celic, najbolj intenzivno na jugovzhodnem in vzhodnem delu države. Napoved Arsa še kaže, da bodo zvečer plohe in nevihte povsod ponehale, prehodno pa se bo razjasnilo.

V četrtek bo vreme povečini sončno, nekaj več oblačnosti bo v gorskem svetu. V petek bo pretežno jasno in spet bolj vroče.

Spremljajte, kje nastajajo nevihte (morda boste morali počakati nekaj trenutkov, da se vam radarska slika padavin prikaže).

Radarska slika padavin prava

Radarska slika padavin od trenutnega časa zamuja za le okoli sedem minut. Čas meritve v zgornjem levem kotu naj vas namreč ne zavede, saj je zapisan v univerzalnem koordiniranem času UTC. Čas v Sloveniji je pozimi za eno uro, poleti pa za dve uri večji od UTC. Če na sliki piše 7.00, je tako poleti to ob 9.00 po našem času.

Kakšno bo vreme od 24. do 29. avgusta?

V soboto in večji del nedelje bo sončno in spet nekoliko bolj vroče vreme z dnevnimi temperaturami malo nad 30 stopinj Celzija. V nedeljo popoldne bo na vreme pri nas že vplivala vremenska fronta, ki nas bo predvidoma prešla v ponedeljek. Prve plohe in nevihte bodo na severu začele nastajati v nedeljo popoldne, predvidoma v ponedeljek pa se bodo razširile nad večji del Slovenije ter v noči na torek ponehale. Spet se bo nekoliko ohladilo. Od torka dalje kaže na povečini suho in sprva oblačno vreme, a bo iz dneva v dan več sonca. Od ponedeljka dalje se bodo dnevne temperature gibale od 25 do 30 stopinj Celzija, še napovedujejo pri Arsu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!