Nalivi ovirajo promet: po državi povečano število prometnih nesreč

Slovenija 11. Jun 202406:38 > 08:22 2 komentarja
Naliv
Srdjan Živulović/BOBO

Ponoči so se padavine razširile nad večji del države, nalive je pričakovati do sredine današnjega dne. Vremenske razmere pa ovirajo tudi promet, zaradi močnega dežja je vidljivost slabša. Zato na prometnoinformacijskem centru voznike pozivajo, naj prižgejo luči in upoštevajo varnostno razdaljo.

Zaradi mokrih cest je vidljivost slabša, so zapisali na prometnoinformacijskem centru. “Prižgite luči in upoštevajte varnostno razdaljo. Beležimo povečano število prometnih nesreč,” so zapisali.

Na primorski avtocesti je med predorom Kastelec in Kozino proti Ljubljani je zaradi prometne nesreče oviran promet.

Še ena prometna nesreča je na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani. Nastal je zastoj, potovalni čas se podaljša za od 20 do 30 minut.

Na primorski hitri cesti Škofije–Srmin je zaradi prometne nesreče zaprt uvoz Škofije proti Kopru.

Na cesti Domžale–Trzin je zaradi prometne nesreče oviran promet.

Zaradi jutranje prometne konice nastajajo zastoji proti mestnim središčem. Še posebej počasi gre proti Ljubljani. Po podatkih prometnoinformacijskega centra lahko vozniki računajo na 20 minut zamude. Na štajerski avtocesti od Kompolj proti Ljubljani zamuda znaša 40 minut.

Padavine so se ponoči razširile nad vso državo. Predvsem v zahodnih in južnih krajih so vremenoslovci ponoči zabeležili nekaj nalivov. Zaradi nastanka krajevno močnih nalivov in možnosti porasta hudourniških vodotokov pa je Arso izdal oranžno opozorilo. Več o vremenskih razmerah: Slovenijo zajele padavine, ponekod tudi močni nalivi. Velja oranžno opozorilo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje