“Ne le dvojne zaščitne ograde, firbec je prestopil tudi mejo zdravega razuma”

Slovenija 28. Avg 202416:20 5 komentarjev
Foto: Zavod Reševalni pas/FACEBOOK

Posnetek, ki so ga objavili na profilu Reševalni pas, prikazuje neodgovorno in nevarno ravnanje enega od voznikov. Slednji je med hudo nesrečo na štajerski avtocesti prestopil dvojno zaščitno ograjo in si z nasprotnega pasu ogledal, kakšno je stanje na cestišču. "Preskakovanje ograje in hoja po kateremkoli delu avtoceste sta smrtno nevarni," ponovno opozarjajo na zavodu.

Reševalni pas je na družbenem omrežju Facebook objavil še en posnetek izjemno nevarnega ravnanja nekaterih voznikov.

Na štajerski avtocesti, ki je bila zaradi hude nesreče zaprta nekaj časa pri Slovenski Bistrici proti Mariboru, je eden od voznikov zapustil vozilo ter prestopil dvojno zaščitno ogrado. “Firbec je prestopil tudi mejo zdravega razuma,” so opozorili na zavodu Reševalni pas. Znova poudarjajo, da sta preskakovanje ograje in hoja po kateremkoli delu avtoceste smrtno nevarni.

Po podatkih policije je voznik tovornjaka stal za tovornjakom na prometnem pasu, ki ga je ustavil na pasu za vključevanje, vanj pa je trčil voznik avtomobila. Voznik tovornega vozila je utrpel hujše telesne poškodbe, njegovo življenje pa je ogroženo. S kraja nesreče so ga s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Ne glede na razlog zastoja je na avtocestah nujno ustvariti reševalni pas, ki intervencijskim službam omogoči hitrejši dostop do kraja nesreče oziroma drugega izrednega dogodka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje