Ne le voda in sol, za kuhanje dobrega krompirja potrebujete še eno sestavino

author
N1
23. maj 2024. 11:00
Krompir
Foto: PROFIMEDIA | Foto: PROFIMEDIA

Krompir je nepogrešljiva sestavina v skoraj vsaki kuhinji. Da bo še okusnejši, morate med kuhanjem poleg soli in vode dodati še nekaj.

Krompir je najverjetneje nepogrešljiva sestavina v vaši kuhinji. Je hranljiv in priljubljen tako pri odraslih kot otrocih.
A da bo krompir še boljši, mu med kuhanjem dodajte žličko kisa. Ta na zunanji strani krompirja naredi tanko lupino in pomaga ohraniti obliko, poroča portal Krstarica. Vse, kar morate storiti, je, da krompir kuhate 30 minut in po 15 minutah kuhanja dodate sol in malo kisa.

Seveda kisa ne sme biti preveč, sicer bo dobil grenak priokus. Ena čajna žlička zadostuje za 4 ali 5 krompirjev. Poleg tega kislina prepreči razgradnjo pektina iz krompirja.

Namesto kisa lahko uporabite limonin sok. Zahvaljujoč tej metodi postane okus krompirja intenzivnejši.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih