Poljska najstnica slovenski policiji prijavila starše, ker so ji vzeli telefon

Slovenija 03. Sep 202413:48 0 komentarjev
Mobilni telefon
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

14-letna Poljakinja, ki je bila z družino na počitnicah v Sloveniji, je brežiškim policistom prijavila starše, češ da jo maltretirajo in nad njo izvajajo psihično nasilje. Ko so se policisti pogovorili z dekletom in starši, so ugotovili, da so ji starši zaradi prekomerne rabe odvzeli mobilni telefon, kar jo je tako razburilo, da je iz hotelske recepcije poklicala policijo.

Brežiške policiste je v ponedeljek klicala 14-letnica iz Poljske, ki je bila v Sloveniji na počitnicah s starši.

Policistom je prijavila, da jo starši maltretirajo, da so do nje psihično nasilni in da so ji vzeli mobilni telefon, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto. Zaradi tega je bila Poljakinja v hudem stresu in prestrašena, jim je še dejala.

Ko so policisti prišli v hotel, kjer je družina bivala, so opravili razgovor najprej z dekletom, nato še s starši. Ugotovili so, da so se sprli zaradi prekomerne uporabe mobilnega telefona. Starši so ji telefon odvzeli, kar jo je tako razburilo, da je iz hotelske recepcije poklicala policijo.

14-letnici so policisti pojasnili, da je ena od vlog staršev tudi vzgoja in da v danem primeru ne gre za kaznivo dejanje ali prekršek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!