Neverjetna dražba Gorana Dragića: največ ponudili za njegov osnovnošolski dres

Magazin 23. Avg 202421:41 > 22:58 0 komentarjev
Fundacija Goran Dragić
Foto: Fundacija Goran Dragić

Dan pred poslovilno tekmo je kapetan slovenske zlate košarkarske reprezentance Goran Dragić na dobrodelni gala večerji v dvorani Stožice v Ljubljani s svojimi gosti zbiral denar za mlade športnike, ki potrebujejo podporo na poti do uspeha. Na dobrodelni dražbi so zbrali 94.000 evrov.

Goran Dragić, ki je navduševal v dresu s slovenskim grbom in v severnoameriški košarkarski ligi NBA, se je odločil, da bo z dvodnevnim dogodkom podčrtal izjemno kariero in ji dal še zadnjo piko na i.

V petek je že bil deležen velike časti, ko je Košarkarska zveza Slovenije upokojila njegovo številko 3. Uradni del dogajanja, ki bo v soboto doživelo vrhunec s poslovilno tekmo Noč zmaja, pa se je začel s petkovo gala večerjo.

Pogostitev so začinili z izborom obeh ekip, ki se bosta pomerili v Stožicah. Ekipi bosta najbolj zvezdniški, kar jih je kadarkoli nastopilo v kakšni košarkarski dvorani v Sloveniji.

Na revialni košarkarski tekmi, kakršne v Sloveniji še ni bilo, se bosta pomerili ekipa Gorana Dragića in ekipa Luke Dončića.

Dragić in Dončić sta v Stožicah izbrala začetni peterki, izbor je potekal izmenjujoče. V prvi postavi ekipe Team Gogi bodo (ob Dragiću) tekmo začeli še Steve Nash, Nikola Vučević, Vlatko Čančar in Vladimir Radmanović, medtem ko so v začetni peterki ekipe Team Luka ob Dončiću še Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Luis Scola in Robin Lopez.

Za osnovnošolski dres iztržili 40.000 evrov

Ob bogatem zabavnem programu je izstopala tudi dobrodelna dražba, katere celoten izkupiček dražbe je namenjen Zvezi Anita Ogulin in ZPM Moste-Polje in Fundaciji Gorana Dragića.

Dražitelji so za podpisano žogo vseh udeležencev Noči zmaja ceno višali do 32.000 evrov. Podpisan dres s sobotne tekme bo šel v Srbijo k Bogdanu Bogdanoviću. Zanj je plačal 22.000 evrov. Kot je povedal, mu je Gogi leta 2017 na evropskem prvenstvu v Carigradu speljal zlato medaljo, zdaj mu je “vrnil” s tem dresom. Slovenija je v zgodovinskem finalu leta 2017 s 93:85 premagala Srbijo za naslov evropskih prvakov, je poročal MMC RTV Slovenija.

Veliko zanimanja je požel tudi dres Gorana Dragića iz osnovne šole Koseze s številko 22, zanj so iztržili kar 40.000 evrov. Dražitelj je dres nato vrnil, tako da ga bodo lahko še kdaj ponudili na dražbi.

Poslovilna tekma bo na sporedu v soboto ob 20. uri, tudi v neposrednem prenosu na prvem programu Televizije Slovenija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!