Nevihte spremljajo tudi nalivi, do popoldneva naj bi ponehale

Slovenija 27. Avg 202409:40 0 komentarjev
Vreme, dež, padavine
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Nad jugovzhodno Slovenijo so nastale krajevne nevihte, ki so že dosegle osrednji del države. Do popoldneva naj bi dež ponehal.

Zbudili smo se v oblačen dan, ki se je prelevil v dobrodošlo osvežitev za marsikoga, ki trpi ob visokih avgustovskih temperaturah.

Nad jugovzhodno Slovenijo so okoli 9. ure nastale krajevne nevihte, ki so jih spremljali tudi nalivi. Na postaji Kočevske Poljane je v pol ure padlo 24 milimetrov dežja. Agencija za okolje je opozorila, da je možno zastajanje padavinske vode in naraščanje hudourniških vodotokov.

Nevihte so se začele pomikati proti osrednji Sloveniji in jo že dosegle. Tukaj lahko spremljate radarsko sliko padavin.

Do popoldneva bodo padavine predvidoma ponehale. Tako bodo danes dnevne temperature med 24 in največ 29 stopinjami Celzija.

V sredo bo spet topleje, med 24 in 30, na Primorskem do 34 °C. Sredi dneva in popoldne bo predvsem v hribovitih krajih možna kakšna ploha in nevihta.

Kakšno bo vreme med 30. avgustom in 4. septembrom

Iznad Atlantika se bo proti srednji in vzhodni Evropi razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo imelo središče nad Baltskim morjem. Naši kraji bodo ostali na južnem robu visokega zračnega tlaka. Od nedelje do srede bomo v višinah pod vplivom odcepljenega jedra hladnega zraka. Proti koncu obdobja se nakazuje tvorba močnega anticiklona nad Atlantikom, naši kraji pa bodo morebiti v šibkem območju nizkega zračnega tlaka.

Nadaljevalo se bo precej sončno vreme. Zaradi bližine višinskih motenj od sobote do naslednje srede je predvsem v severni Sloveniji nekoliko povečana verjetnost za kakšno popoldansko nevihto. V soboto bodo dnevne temperature še nad 30, nato od nedelje do srede med 25 in 30 °C, jutra pa bodo nekoliko bolj sveža. Na Primorskem bodo dnevne temperature vztrajale večinoma nad 30 °C.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!