Nočnih del na gradbišču nad Dunajsko cesto ne bo več

Slovenija 13. Jun 202413:56 0 komentarjev
vlak
(Fotografija je simbolična) Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Od nedelje naprej se gradbena dela na območju nadvoza nad Dunajsko cesto v nočnem času ne bodo več izvajala, so sporočili iz Slovenskih železnic. S tem se bodo prenehali tudi opozorilni piski vlakov med 19. in 7. uro.

Izvajalci gradbenih del na območju nadvoza nad Dunajsko cesto v Ljubljani od nedelje ne bodo več izvajali del ponoči. Opozorilnih piskov vlakov med 19. in 7. uro ne bo več. Ostali pa bodo piski vlakov, ki so namenjeni opozorilu v primeru nedovoljenega prečkanja proge in gibanja oseb izven območij, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Slovenske železnice so na gradbišču postavile več zaščitnih ograj. A te ljudje odstranjujejo in prečkajo tire na nedovoljenih mestih, zato vlaki sprožijo več opozorilnih piskov kot sicer. “Mimoidoče prosimo, naj ne uničuje ograje in naj progo prečkajo na označenih mestih,” so zapisali.

Ob številnih investicijskih delih, ki jih trenutno izvaja država kot lastnik na javni železniški infrastrukturi, je na območju gradbenih del ob železniškem nadvozu nad Dunajsko cesto nekoliko več hrupa in opozorilnih piskov vlakov. “Zavedamo se, da so opozorilni piski moteči, predvsem ponoči, za kar se opravičujemo,” so zapisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!