Nov odhod iz SDS: stranko zapušča nekdanja poslanka Elena Zavadlav Ušaj

Slovenija 25. Okt 202415:07 10 komentarjev
Elena Zavadlav Ušaj
Foto: Elena Zavadlav Ušaj/Facebook

Državna svetnica in nekdanja poslanka Elena Zavadlav Ušaj je izstopila iz SDS. Napovedala je, da bo politično pot nadaljevala z Anžetom Logarjem. "Na politično stranko gledam kot na podjetje, ko v njem ne vidiš več izzivov in čutiš, da je čas za spremembe, se moraš odločiti za novo pot," je zapisala.

Iz Slovenske demokratske stranke je izstopila še državna svetnica Elena Zavadlav Ušaj. Na družbenem omrežju Facebook je zapisala, da se v življenju večkrat znajdemo na križpotju in takrat moramo izbrati eno pot naprej. “Izbrala sem Platformo sodelovanja zaradi sprememb in večje možnosti politične širine sodelovanja v korist Slovenije,” je zapisala.

“V desetih letih sem spoznala veliko ljudi, ki sem jim hvaležna za vsako besedo, pomoč in podporo. Skupaj smo ustvarjali ta prostor in upam, da ga bomo tudi še naprej, saj je le sodelovanje ključ do uspeha,” je zapisala. Ob izstopu iz SDS je dodala, da gre po izčrpnem pogovoru z Anžetom Logarjem s somišljeniki “na pot politike za, kjer ni izključevanja”.

Zapisala je, da na politično stranko gleda kot na podjetje. “Ko v njem ne vidiš več izzivov in čutiš, da je čas za spremembe, se moraš odločiti za novo pot za dobrobit vseh. Zato je sedaj prišel čas, ko stopam na novo pot, ker vem, da je potrebno narediti korak naprej, da lahko naredimo še več s ciljem uspešne Slovenije in boljšega življenja v njej,” je dodala.

Zavadlav Ušaj v državnem svetu zastopa lokalne interese območja okoli Nove Gorice. V prejšnjem sklicu državnega zbora je bila poslanka, mandat je nastopila po izvolitvi vlade Janeza Janše.

Gre za še en izstop iz SDS, ki sledi odhodu treh poslancev – Anžeta LogarjaEve Irgl in Dejana Kaloha – in napovedi ustanovitve nove stranke. Ta teden sta stranko zapustila tudi ljubljanska svetnika Igor Horvat in Matjaž Vede.

Anže Logar je v pogovoru za N1 napovedal, da se bo nova stranka imenovala Demokrati. Zakaj so izbrali to ime? “Ker poudarja to, kar želimo s to politično potjo predstaviti. Torej politično širino, ki posluša, ki ji je jasno, katere reforme mora narediti, in katere primarna naloga je, da poišče soglasje za te reforme,” je odgovoril Logar, ki je pojasnil tudi, da bo stranka ustanovljena 16. novembra v Mariboru.

Celoten pogovor z Anžetom Logarjem in Dejanom Kalohom bomo sicer na N1 objavili v soboto.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje