Novi nesreči s skiroji: v eni huje poškodovan otrok, v drugi pijan trčil v avto

Slovenija 16. Avg 202409:25 0 komentarjev
Električni skiro
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Policisti Policijske uprave Ljubljana so znova obravnavali nesreči z električnimi skiroji. V enem primeru je bil huje poškodovan otrok, v drugem pa je pijan voznik skiroja trčil v nasproti vozeč avto.

Prva nesreča se je zgodila v četrtek okoli 11. ure dopoldne na Celovški cesti v Ljubljani. Dva otroka sta se vozila z električnim skirojem, ko je voznik skiroja trčil v stebriček med kolesarsko stezo in pločnikom.

Sopotnica se je v nesreči huje poškodovala, a njeno življenje k sreči ni ogroženo. “Zoper zakonite zastopnike otrok bo uveden prekrškovni postopek”, so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

Druga nesreča se je zgodila okoli 20. ure zvečer v Logatcu. Voznik skiroja se je peljal po klancu navzdol, v ovinku zapeljal na nasprotno vozišče, tam pa trčil v nasproti vozeč avto.

V nesreči se je lažje poškodoval, policisti pa so v postopku ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,42 miligrama na liter izdihanega zraka. “Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek,” so zapisali na policijski upravi.

Gre že za drugi primer pijanega voznika električnega skiroja ta teden. V torek smo poročali o voznici, ki je na Triglavski cesti v Ljubljani zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,78 miligrama na liter izdihanega zraka.

“Nekateri bitko za življenje tudi izgubijo”

Prometne nesreče z električnimi skiroji so sicer v zadnjih letih postale stalnica, povečuje se tudi število poškodovanih, smo poročali na N1. Podatki kažejo, da je med njimi več kot polovica mladoletnih. Na UKC Ljubljana so lani obravnavali 661 poškodovanih s skiroji, do konca julija letos pa že 352, med njimi kar 200 mladoletnih. V UKC Maribor so do konca letošnjega julija oskrbeli 111 poškodovancev s skiroji, od tega 60 mladoletnih.

“Nekateri pa so tako poškodovani, da se borijo za življenje, in nekateri med njimi to bitko tudi izgubijo,” je opozoril vodja urgentnega kirurškega bloka UKC Ljubljana Uroš Tominc.

Električni skiro
BOBO

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!