Novomeški policisti ujeli serijskega vlomilca

Slovenija 13. Avg 202407:47 10 komentarjev
Policija
Fotografija je simbolična (Žiga Živulovič jr./BOBO)

Policija sumi, da je 22-letnik iz Brezja vlomil v številne prodajalne in druge prostore. S tem je povzročil za več kot 20 tisoč evrov škode.

Konec julija in v začetku avgusta so bili novomeški policisti obveščeni o več vlomih v poslovne prostore prodajaln in gostinski lokal.

24. julija je na Novem trgu v Novem mestu neznanec skozi vrata vlomil v prodajalno in ukradel blagajno z denarjem. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 700 evrov škode. Ponoči 29. julija je na Seidlovi cesti v Novem mestu neznanec skozi vrata vlomil v skladiščne prostore prodajalne in vzel tri kolesa v vrednosti 10.500 evrov. 6. avgusta je nekdo prav tako na Seidlovi cesti vlomil v prodajalno, pregledal prostore in v pisarni našel ter vzel okoli 10.000 evrov. Isto noč prav tako na Seidlovi cesti je skušal vlomiti v gostinski lokal. To mu ni uspelo, je pa povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

7. avgusta so policisti na območju Ljubljanske ceste našli dve električni kolesi, ki jih je nekdo ukradel na enem izmed sistemov za izposojo koles in oškodoval Mestno občino Novo mesto.

Policisti PP Novo mesto so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj, zavarovali najdene sledi, zbirali obvestila in izvajali številne aktivnosti za izsleditev storilca. Med policijsko preiskavo so ugotovili, da je kaznivih dejanj vlomov in tatvin osumljen 22-letni storilec iz Brezja. Vlamljal je v nočnem času in s kraja kaznivih dejanj pobegnil z ukradenim kolesom. Osumljenca so izsledili in mu odvzeli prostost.

Policija nadaljuje preiskavo in ugotavljanje vseh okoliščin ter morebitno povezavo storilca z drugimi vlomi in tatvinami na območju Novega mesta.

Zoper 22-letnika bo na pristojno tožilstvo podala kazensko ovadbo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje