Obetavna vremenska napoved za konec tedna

Slovenija 18. Okt 202401:00 0 komentarjev
Deževno na Žalah
Žiga Živulović jr./BOBO

Danes bo oblačno in deževno, padavine bodo popoldne slabele. Sobota bo še turobna s krajevnimi padavinami, deloma plohami. V nedeljo nas bo končno spet razveselilo sonce, ki nas bo pospremilo v nov začetek delovnega tedna.

Petek bo oblačen in deževen, ob morju bo lahko tudi zagrmelo. Manj padavin bo na vzhodu, popoldne bo dež slabel. Predvsem v Vipavski dolini bo pihala šibka burja, ob morju pa jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem do 17 stopinj, najvišje dnevne pa od 12 do 14, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

V soboto bodo v zahodnih in osrednjih krajih še krajevne padavine, deloma plohe. Popoldne se bo na severovzhodu oblačnost trgala. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila. V nedeljo bo več sončnega vremena, zjutraj bo ponekod v vzhodnih krajih lahko megla, kažejo napovedi Agencije RS za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 21. do 26. oktobra?

Naši kraji bodo večino časa v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v torek popoldne prehodno nekoliko oslabelo. Takrat se bo čez srednjo Evropo pomikala hladna fronta, ki bo na vreme pri nas vplivala le s svojim obrobjem. Za njo se bo anticiklon spet okrepil. Ob koncu tedna pa bo nad zahodnim Sredozemljem plitvo ciklonsko območje, ki bo lahko vplivalo tudi na vreme pri nas. Izrazitejše zamenjave zračne mase ne bo.

V ponedeljek in torek bo precej jasno z jutranjo meglo po nižinah, čez dan bo kar nekaj koprenaste oblačnosti. V sredo bo lahko ponekod prehodno nekaj dežja, nato bo spet suho do petka. V petek in soboto je večja verjetnost za padavine. Jutranje temperature bodo večinoma od 5 do 10, dnevne okoli 15 ali malo čez, na Primorskem okoli 20 °C. Proti koncu tedna se bo nekoliko ohladilo, še napovedujejo meteorologi Arsa.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!