Objestnega 51-letnika ustavil šele stinger, bil je pijan in brez izpita

Slovenija 20. Maj 202409:50 1 komentar
policija
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Predrzni 51-letni voznik je s hyundaiem divjal na območju Semiča. Požvižgal se je na pozive policistov, naj se ustavi, in je prehitro vožnjo nadaljeval. Vijugal je po sredini vozišča, policisti so ga ustavili šele s pomočjo stingerja. Ugotovili so, da je bil pijan in brez vozniškega dovoljenja.

Ponoči so policisti na območju Semiča zaradi nezanesljive vožnje skušali ustaviti voznika osebnega avtomobila znamke Hyundai, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Voznik se kljub pozivom policistov ni ustavil in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo, vozil je po sredini vozišča in vijugal, nato je na območju Semiča zapeljal na gozdno pot in nadaljeval proti Gradcu in Podzemlju.

Policisti so nato v Geršičih uporabili prisilno sredstvo za ustavljanje motornih vozil – stinger. 51-letnega kršitelja so prijeli in obvladali. Policija je nato ugotovila, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,0 miligrama alkohola (2,08 g/kg).

Policija mu je odvzela prostost, ga odpeljala v prostore za pridržanje in mu zasegla avtomobil. O kršitvah bo z obdolžilnim predlogom seznanila sodišče.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje