Utrinki s soočenja Franca Breznika in Urške Klakočar Zupančič

N1 video 30. Mar 202213:53 > 31. Mar 2022 18:14 3 komentarji

Včeraj je na n1info.si potekalo prvo predvolilno soočenje, gosta sta bila poslanec SDS Franc Breznik in podpredsednica stranke Gibanje Svoboda Urška Klakočar Zupančič. Zbrali smo nekaj odmevnejših izjav.

V našem N1 VOLILNEM SOOČENJU sta se iz oči v oči v debati pomerila predstavnika dveh strank SDS Janeza Janše in Gibanje Svoboda Roberta Goloba, ki jima javnomnenjske raziskave kažejo možnost zmage na aprilskih volitvah.

Soočila sta se Urška Klakočar Zupančič, nekdanja sodnica, danes podpredsednica Gibanja Svoboda, in nekdanji sekretar na notranjem ministrstvu, danes poslanec SDS Franc Breznik.

Soočenje se je začelo s komentarjem odpovedi notranjega ministra Aleša Hojsa. “V SDS volilcem radi rečejo, da držijo besedo, ali je torej ne,” je Franca Breznika v studiu izzval voditelj Miha Orešnik, Breznik je odgovoril, da ni odvetnik gospoda Hojsa. “Če je to edini problem, lahko odidem iz studia.” Ena izmed odmevnejših izjav je bila tudi o novih obrazih v politiki, ki jih v SDS povezujejo z zastavo 101, kar da pomeni “zastarel koncept, let z novim obrazom, masko”. Obregnil se je tudi ob zapiske Urške Klakočar Zupančič in našo ekipo obtožil, da je Klakočar Zupančič vnaprej dobila vprašanja. Po soočenju je sicer besede vzel nazaj in se ekipi N1 tudi opravičil. Je pa Breznik obmolknil ob omembi petkovih protivladnih protestov, ki potekajo že stoti teden zapored. Na na enem od protestov so policisti v polni bojni opremi udeležence, ki so na tleh na razdalji brali ustavo, odnesli s trga.

Urška Klakočar Zupančič, nekdanja sodnica, je ocenila, da je Slovenija po dveh letih Janševe vlade zelo avtoritarna država: “To je tako, kot če bi žabo vrgli v lonec mrzle vode ter jo nato počasi kuhali,” dejala.  Več v videu na začetku članka.

Celotno soočenje:

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje