Odstopil minister za vzgojo in izobraževanje. Kdo ga bo zamenjal?

Slovenija 17. Sep 202414:42 1 komentar

Podpredsednik vlade Matej Arčon je sporočil vest, da se z mesta ministra za vzgojo in izobraževanje umika Darjo Felda. Na njegovem mestu ga bo nadomestil dolgoletni direktor zavoda za šolstvo Vinko Logaj, ki naj bi s koncem septembra odšel v pokoj.

Po koalicijskem srečanju je podpredsednik vlade Matej Arčon sporočil, da so se v vladi zgodile nove menjave.

Predsednik vlade Robert Golob je koalicijske partnerje namreč obvestil, da se dosedanji minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda želi vrniti v akademske vode. “Njegov odstop je predsednik vlade sprejel. Ob tem je predstavil koalicijskim partnerjem, da bo na to mesto predlagal Vinka Logaja,” je sporočil Arčon.

Kot so kasneje sporočili z ministrstva za vzgojo in izobraževanje, je Felda premierju Golobu podal ustno odstopno izjavo. Uradno pisno izjavo bo podal v prihodnjih dneh, so še zapisali in dodali, da se je za prenehanje opravljanja ministrske funkcije odločil na podlagi več pogovorov s predsednikom vlade. “Po končanem mandatu bo nadaljeval z delom na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem,” še piše v sporočilu za javnost.

Logaj se sicer s koncem septembra umika z mesta direktorja zavoda za šolstvo. Kot je pojasnil ob naznanitvi umika s položaja, se je po več kot 43 letih dela na področju vzgoje in izobraževanja odločil za upokojitev.

Več o današnjem dogajanju v članku Menjave v vladi: obrambno ministrstvo Sajovicu, odstopil šolski minister Felda.

Vinko Logaj
Prihodnji minister za vzgojo in izobraževanje Vinko Logaj (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje