Odstopila direktorica zdravstvenega doma, kjer so se vile dolge kolone pacientov

Slovenija 22. Okt 202417:22 1 komentar
Ljudje čakajo pred ZD Slovenska bistrica
Ljudje čakajo pred ZD Slovenska Bistrica (Foto: BOBO)

Tri tedne po tem, ko so se konec septembra pred Zdravstvenim domom Slovenska Bistrica vile dolge kolone pacientov, ki so se želeli vpisati k novi zdravnici, je odstopila direktorica doma Urška Sedmak.

Po poročanju Večera je odstopila direktorica Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica Urška Sedmak. Njen odstop se je zgodil tri tedne po nepopisni gneči pred zdravstvenim domom 30. septembra. Spomnimo: takrat je delo začela nova družinska zdravnica Marija Osovnikar, zato se je pred poslopjem zdravstvenega doma že od zgodnjih jutranjih ur vila dolga kolona ljudi, ki so čakali na vpis. Številnim se ni uspelo vpisati.

Nova zdravnica je namreč v nekaj urah zapolnila vsa razpoložljiva mesta. K zdravnici so vpisali med 1.200 in 1.300 ljudi.

Nezadovoljni in razočarani pacienti pa so se po poročanju Televizije Slovenija (TVS) organizirali v civilno pobudo. Prepričani so, da vpis ni potekal po pravilih, zato od pristojnih ustanov pričakujejo, da ga bodo razveljavile. Kot je ena od članic civilne pobude dejala za TVS, so lahko posamezniki pri vpisovanju listine podpisovali tudi za druge, denimo sosede ali mlajše.

Po zapletih je zdravstveni dom izvedel izredni notranji strokovni nadzor, ki pa ni ugotovil nepravilnosti.

Ljudje čakajo pred ZD Slovenska bistrica
Ljudje čakajo pred ZD Slovenska Bistrica (Foto: BOBO)

Po poročanju Večera je direktorica Urška Sedmak svojo odstopno izjavo članom sveta zavoda poslala že v petek. Njen odstop bodo obravnavali na jutrišnji izredni seji sveta zavoda. Odstopila naj bi iz osebnih razlogov, še poroča Večer, vrnila pa naj bi se na prejšnje delovno mesto računovodje v zdravstvenem domu. Za pojasnila ni bila dosegljiva.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje