Ostanite v senci, tudi danes do 36 stopinj Celzija

Slovenija 11. Jul 202401:00 0 komentarjev
Vročinski val
Foto: Žiga Živulović jr./Bobo

Tudi četrtek bo vroč in sončen s temperaturami do 36 stopinj Celzija. Popoldne in proti večeru lahko nastanejo nevihte.

Prebudili se bomo v toplo jutro s temperaturami med 18 in 23 stopinj, v Zgornjesavski dolini okoli 16 stopinj Celzija.

Čez dan bo sončno s spremenljivo oblačnostjo, napovedujejo na Agenciji RS za okolje. Popoldne in proti večeru bo nastalo nekaj ploh in neviht, ki se bodo ponekod na severu nadaljevale v noč na petek. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 stopinj Celzija.

Meteorologi opozarjajo, da bo predvsem sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev.

Vročina bo vztrajalo vse do nedelje. V noči na nedeljo bo namreč naše kraje oplazila hladna fronta. A osvežitev bo kratka, saj se bo kmalu spet vzpostavilo območje visokega zračnega tlaka.

Nova vremenska fronta se bo Alpam približala iz torka na sredo, a po izračunih meteorologov na Slovenijo ne bo imela večjega vpliva. Že v četrtek pa se bo Alpam bližala nova vremenska fronta, a je napoved za zdaj še negotova.

Kakšne bodo temperature?

V nedeljo se bo torej postopno razjasnilo in nekoliko “ohladilo”, a bodo dnevne temperature po nižinah še vedno nad 30 stopinj. V ponedeljek in torek kaže na sončno in vroče vreme. Od srede dalje pa se spet poveča verjetnost za kakšno popoldansko ploho in nevihto, a je napoved še negotova. Najvišje temperature se bodo gibale med 30 in 35 stopinj Celzija. Tudi jutra bodo po nižinah topla s temperaturo okoli 20 stopinj Celzija. Soparno bo, še napovedujejo meteorologi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!