Otrok ob petih zjutraj pešačil po avtocesti, šel je na obisk k prijatelju

Slovenija 16. Jul 202410:48 0 komentarjev
otrok
Foto: PROFIMEDIA

Policija je bila zjutraj obveščena o nenavadnem sprehodu. Voznik avtomobila je opazil otroka z nahrbtnikom, ki je pešačil po avtocesti. Otrok je sprejel odločitev, da izkoristi počitniški dan in se iz Trebnjega odpravi na obisk k prijatelju. Policija opozarja, da avtocesta za pešačenje ni najboljša odločitev.

Trebanjski policisti so bili zjutraj obveščeni o nenavadnem sprehodu. Nekaj po 5. uri zjutraj jih je voznik avtomobila obvestil, da je opazil otroka, ki pešači po avtocesti.

Policisti policijske postaje Trebnje so se nemudoma odzvali in med avtocestnima priključkoma Trebnje in Mirna Peč opazili otroka z nahrbtnikom, ki je pešačil ob robu avtoceste. Otroka so ustavili in ga odpeljali na policijsko postajo, kjer so se z njim pogovorili.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, je “mladi popotnik” policistom pojasnil, da je v zgodnjih jutranjih urah sam sprejel odločitev, da dodobra izkoristi počitniški dan in se iz Trebnjega odpravi na obisk k prijatelju v Novo mesto. “Vsi so se strinjali, da je bila glede na današnjo napoved visokih temperatur odločitev o rekreaciji ob tako zgodnji uri kar pravšnja. Ni pa bila najboljša odločitev, da svoje namere ni zaupal staršem, še manj pa, da je za pešačenje izbral kar avtocesto,” so še zapisali na policiji.

Obvestili so zaskrbljenega očeta, ki je takoj prišel na postajo in povedal, da je spal in sploh ni vedel, da je mladenič odšel od doma. “Konec dober, vse dobro. Policisti se zahvaljujemo tudi pozornemu vozniku, ki nas je obvestil o ravnanju mladeniča in pripomogel k varnemu zaključku dogodka,” so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!