Pijan po avtocesti vozil avto, poln streliva, in trčil v zadnji del tovornjaka

Črna kronika 07. Jun 202410:30 0 komentarjev
Prometna nesreča v Jeprci
Fotografija je simbolična. (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Na višnjegorskem klancu na dolenjski avtocesti je včeraj pijani voznik trčil v zadnji del tovornega vozila. Policisti so v njegovem avtomobilu našli tudi 3.400 nabojev.

Včeraj okoli 17. ure se je na dolenjski avtocesti na višnjegorskem klancu v smeri Ljubljane zgodila prometna nesreča. V njej sta bila udeležena voznik avta in tovornjaka.

Policisti so ugotovili, da voznik avta ni vozil po sredini prometnega pasu, zato je trčil v zadnji del tovornjaka. V postopku so tudi ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 1,02 mg/l alkohola v izdihanem zraku, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Ob tem so vozniku zasegli tudi 3.400 nabojev, ki jih je v vozilu prevažal brez dovoljenja. Zaradi prevažanja streliva brez dovoljenj bodo policisti sprožili prekrškovni postopek.

Zbiranje obvestil in ugotavljanje okoliščin v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje še poteka, o vseh ugotovitvah bodo policisti obveščali pristojno državno tožilstvo, so na PU Ljubljana še zapisali v poročilu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!