Pijani voznik v ostrem ovinku zletel s ceste in se prevračal 50 metrov

Slovenija 30. Avg 202413:15 0 komentarjev
Prometna nesreča v Jeprci
Fotografija je simbolična. (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

V četrtek zvečer se je na cesti Trebnje–Mirna izven naselja Dol zgodila prometna nesreča. Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, je 21-letni opiti voznik v ostrem ovinku izgubil oblast nad vozilom, ki je po približno petdesetih metrih prevračanja obstalo na kolesih. V nesreči sta se lažje poškodovala voznik in sopotnik.

Po prvih ugotovitvah ogleda je 21-letni voznik med vožnjo iz ravnine v ostri levi ovinek izgubil oblast nad vozilom, zaneslo ga je na travnik, nato pa je trčil v nasip. Avto je obstal na kolesih po približno petdesetih metrih prevračanja.

Voznik in njegov 19-letni sopotnik sta se lažje poškodovala. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,63 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, odredili so mu še strokovni pregled na alkohol, mamila in zdravila.

Zaradi suma, da je prometni nesreči botroval tudi alkohol in vožnja z neprilagojeno hitrostjo, bodo voznika kazensko ovadili zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, za kar je zagrožena denarna kazen ali kazen zapora do treh let, so sporočili s policije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!