Po 10 letih se s čela zavoda za šolstvo poslavlja Vinko Logaj

Slovenija 24. Jul 202417:54 2 komentarja
Vinko Logaj
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Dolgoletni direktor zavoda za šolstvo Vinko Logaj se bo konec septembra upokojil. O tem je že obvestil svet zavoda, ki je njegovo prošnjo za predčasno razrešitev z mesta in prekinitev delovnega razmerja že obravnaval, kmalu pa bodo stekli postopki za razpis za novega direktorja. Logaj ostaja na čelu zavoda s polnimi pooblastili do 30. septembra.

Vinko Logaj je za STA pojasnil, da se je za upokojitev odločil po več kot 43 letih dela na področju vzgoje in izobraževanja. Razpis za novega direktorja zavoda za šolstvo bo javno objavljen 2. avgusta, je napovedal Logaj, ki pričakuje, da bo zavod do konca septembra dobil novo vodstvo.

Za STA je medtem zanikal navedbe nekaterih medijev, ki so nedavno poročali, da odstopa zaradi političnih pritiskov.

Logaj vodi zavod tretji mandat, od leta 2014, ko je na tem mestu nadomestil tedanjega direktorja Gregorja Mohorčiča. Logaj je po diplomi iz fizike in tehnične vzgoje več kot 20 let delal kot učitelj in pomočnik ravnatelja, nato pa je pet let vodil litijsko gimnazijo, kjer si je prizadeval za vpeljavo podjetniških oddelkov.

Predaval je na Šoli za ravnatelje in leta 2012 na primorski univerzi doktoriral iz menedžmenta s temo Šolske politike in prerazporejanje moči pri medsebojnem povezovanju srednjih šol. Od leta 2009 do 2012 je bil tudi generalni direktor direktorata za srednje šole, višje šolstvo in izobraževanje odraslih, od leta 2012 do 2014 pa je bil direktor centra CIRIUS.

Logaju bi se zdajšnji mandat sicer iztekel poleti 2026.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje