Po burni noči prihaja bolj prijazno vreme. Do kdaj bo vztrajalo?

Slovenija 11. Okt 202401:00 0 komentarjev
Jesen, sonce
Foto: PROFIMEDIA

Nočni prehod hladne fronte je bil kar buren, a se dež že poslavlja. Pred nami je, kot kažejo trenutne napovedi vremenoslovcev, daljše obdobje večinoma suhega vremena.

Ponoči je bilo ob prehodu fronte v večjem delu države precej nevihtno. Do jutra pa bo dež ponehal, najkasneje na jugu države, napovedujejo meteorologi Agencije RS za okolje (Arso).

Od severozahoda se bo jasnilo, po nižinah bo ponekod nastala megla ali nizka oblačnost. Jutranje temperature bodo od 4 do 12, ob morju okoli 14 stopinj Celzija.

Čez dan bo večinoma sončno, popoldne in zvečer bo predvsem na severu še nastala kakšna ploha. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem okoli 22 stopinj Celzija.

V soboto bo delno jasno, ponekod v notranjosti bo sprva nekaj nizke oblačnosti. Tudi v nedeljo bo vreme podobno, nekaj več oblačnosti bo v zahodni Sloveniji. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Zapihal bo jugozahodnik, čez dan bo toplo.

Prihodnji teden večinoma suh in dokaj topel

V ponedeljek se bo nad srednjo Evropo razširilo in okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Ta se bo nad našimi kraji zadrževal vsaj do sobote. V torek in sprva v sredo bo sicer na vreme pri nas vplivala šibka vremenska motnja, ki pa se bo verjetno odražala le v povečani oblačnosti. Naši kraji bodo večinoma pod vplivom zahodnih vetrov v višinah in jugozahodnega vetra pri tleh.

Od ponedeljka do sobote bo tako prevladovalo suho in dokaj sončno vreme. Občasno bo nekaj povečane oblačnosti, ki je bo več v zahodni Sloveniji. Verjetnost za padavine bo zelo majhna in se nekoliko poveča šele ob koncu obdobja. Jutranje temperature bodo po nižinah do vključno srede med 5 in 10, nato okoli 10 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo v ponedeljek okoli 17, nato pa večinoma okoli 20, na vzhodu tudi kakšno stopinjo več. Pihal bo jugozahodnik.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!