Po Celju naj bi kmalu vozili novi električni avtobusi

Slovenija 03. Sep 202409:08 0 komentarjev
celebus
Foto: Mestna občina Celje

Po Celju naj bi kmalu vozili trije novi električni avtobusi in električni kombi. Na mestni občini namreč želijo izboljšati in razširiti sistem javnega potniškega prometa Celebus, ki bi tako pokrival še več delov občine.

Mestna občina Celje se je odločila za nakup treh električnih avtobusov in električnega kombija.

Naložba ni le korak v smeri okolju prijaznejše mobilnosti, temveč tudi del prizadevanj za izboljšanje javnega potniškega prometa, ki v Celju deluje pod imenom Celebus. Lani so namreč dodali dve novi liniji, nove širitve pa zaradi polne zasedenosti flote avtobusov niso možne, so v današnjem sporočilu za javnost pojasnili na občini.

Dva od načrtovanih novih avtobusov bosta dolga 9,5 metra, eden pa 12 metrov, s čimer bodo po navedbah občine zadostili potrebam po raznolikosti javnega prevoza v mestu. Pri naložbi računajo tudi na subvencijo Eko sklada.

“Z nakupom električnih avtobusov in kombija bomo izboljšali delovanje sistema Celebus, s čimer bomo v javni potniški promet povezali še več delov občine in s tem izpolnili številne pobude, ki jih imajo na tem področju naši občani,” je poudaril župan Matija Kovač. Naložba se po njegovih besedah odlično dopolnjuje z drugimi občinskimi projekti na področju obnovljivih virov energije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!