Po dijakih sta se ministrica in minister obrnila še na študente

Koronavirus 12. Avg 202107:48 > 08:48 0 komentarjev
pismo
N1

"Pandemije ne more zaustaviti posameznik. Širjenje virusa lahko zajezimo le kolektivno," sta v pismu, v katerem sta študentke in študente pozvala k cepljenju, zapisala ministrica Simona Kustec in minister Janez Poklukar.

Ministrica za šolstvo Simona Kustec in minister za zdravje Janez Poklukar sta v pismu študentke in študente pozvala k cepljenju proti covidu-19. Kot sta zapisala, sta bili zadnji dve študijski leti zaradi okoliščin, ki jih je povzročila pandemija, drugačni in nepredvidljivi.

“Verjameva, da ste pogrešali osvajanje znanja v predavalnicah ter druženje s kolegi, kar močno obžalujeva. Naša skupna odgovornost je, da zaščitimo najšibkejše skupine naše družbe ter tudi sebe in lastno zdravje, zato je bilo potrebno od samega začetka sprejemati ukrepe in slediti priporočilom stroke,” navajata v pismu.

Ministrica ter minister sta se s pismom ta teden obrnila tudi na učence in dijake. Pozvala sta jih k cepljenju in zapisala, da je njuna ključna prioriteta, da šole ostanejo odprte in varne.

Precepljenost bo omogočila, da fakultete ostanejo odprte

Kot nadaljujeta, v prihodnjih dveh mesecih pričakujemo intenzivnejše kroženje virusa, in žal smo že na pragu četrtega vala epidemije. “Toda tokrat imamo rešitev. Na voljo imamo cepivo proti covidu-19, ki je varno in učinkovito tudi za mlade. Za zajezitev širjenja virusa bo ključna prav zadostna precepljenost, ki nam bo omogočila, da izobraževalne ustanove ostanejo odprte,” pišeta Kustec in Poklukar.

Navajata, da pozdravljata skupni poziv Rektorske konference k cepljenju zaposlenih in študentov in delata vse, kar je v njuni moči, da se bo študij v študijskem letu 2021/2022 vse leto izvajal v predavalnicah.

“Pandemije ne more zaustaviti posameznik. Širjenje virusa lahko zajezimo le kolektivno. Zato vse, ki še niste cepljeni, pozivava in prosiva, da to storite. Povsem razumljivo je, da se vam morda porajajo kakšni dvomi in skrbi, zato se z vprašanji obrnite na svoje osebne zdravnike, ki vam bodo pomagali razjasniti dileme,” pišeta ministra.

Pravita, da sta seznanjena, da so vsi absolventi študija medicine cepljeni in tudi oni so lahko študentom v pomoč in za zgled. “Spoštovani študentke in študenti, stopimo skupaj in premagajmo ta virus,” sta ministra še zapisala v pismu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!