Po neurju cesta med Logarskim kotom in slapom Rinka le delno dostopna

Slovenija 21. Jul 202412:53 0 komentarjev
Zasuta cesta, ki vodi do slapu Rinka
Zasuta cesta, ki vodi do slapu Rinka (Foto: Krajinski park Logarska dolina/via FACEBOOK)

V Logarski dolini so vzpostavili dostopnost do parkirišča pod slapom Rinka, a po besedah županje Občine Solčava Katarine Prelesnik še ni mogoče govoriti o tem, da je cesta odprta v celoti, ker je del območja še zasut.

V noči s petka na soboto se je ob obilnem deževju v dolino zrušila ogromna gmota kamenja in skal ter poškodovala tamkajšnjo priljubljeno planinsko pot na Okrešelj kot tudi cestišče med Logarskim kotom in slapom Rinka. Zato so cesto tam zaprli, kasneje pa, kot omenjeno, vzpostavili delno dostopnost.

Od danes je tam vzpostavljen prometni režim z redarji, zato da usmerjajo vozila na mesta, na katerih je v krajinskem parku možno parkirati oz. da jih ne spuščajo naprej, če to ni možno. Županja Katarina Prelesnik prosi vse, da upoštevajo njihova navodila. “Tudi v prihodnjih dneh bomo obdržali to redarsko službo, ker se bomo lotili takoj interventne sanacije, ker bi radi čim prej vzpostavili cesto tudi na spodnjem delu krožišča,” je dodala županja.

Spomnila je, da so na območju omejeni s prostorom, v dolino vodi samo ena cesta, po kateri bodo zaradi praznjenja struge Savinje kmalu začeli voziti tudi tovornjaki koncesionarja. Po besedah županje si ni mogoče predstavljati, kako se je lahko tako visoko in v takšnih količinah kamenje zrušilo v dolino. V prihodnjem tednu bodo območje skušali posneti z dronom.

Reševanje planincev v bližini slapa Rinka
Reševanje planincev iz koče pred slapom RInka (Foto: Lovro Vrsnik/via FACEBOOK)

Planinska pot do slapa Rinka in dalje do Okrešlja je zaprta. Po besedah županje je gibanje tam zelo nevarno, so pa danes po njenih podatkih na terenu že člani Planinskega društva Celje Matica.

Sicer pa drugih večjih težav na Solčavskem ni. Koča na Grohatu je normalno dostopna. “Obiskovalce tudi nagovarjamo, da kljub vsemu pridejo na Solčavsko in obiščejo kakšno drugo naravno vrednoto, kot so Robanov kot, Podolševa, Matkov kot. Imamo dosti za pokazati,” je dodala županja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!