Po oblačnem jutru je pred nami sončen in vroč torek

Slovenija 09. Jul 202401:00 0 komentarjev
morje, sonce, obala
Denis Sadiković/N1

Današnje jutro bo bolj oblačno, a se bo čez dan zjasnilo. Popoldne bo predvsem v hribovitih krajih možna kakšna ploha ali nevihta.

Nad osrednjo Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Od severovzhoda sega do vzhodnih Alp hladna fronta. Ob šibkih vetrovih se nad nami zadržuje razmeroma vlažen in topel zrak.

Danes bo vreme na Primorskem sončno, do večera bo pihala šibka burja. Drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, dopoldne se bo jasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem do 23 stopinj Celzija. Popoldne bo predvsem v hribovitih krajih možna kakšna ploha ali nevihta. Ponekod bo pihal vzhodni veter.

Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33, na Primorskem 34 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V sredo, četrtek in petek bo sončno, še bolj vroče in soparno. Popoldne bodo posamezne nevihte.

Kakšno bo vreme od 12. do 17. julija?

Izrazitejših sprememb polja zračnega tlaka nad osrednjo Evropo ne bo. Predvsem se bodo spreminjale razmere v višjih slojih ozračja, nad nami se bo zadrževala precej topla in vlažna zračna masa. V nedeljo bo naše kraje oplazila ali prešla hladna fronta, za njo se bo nekoliko ohladilo in okrepilo se bo območje visokega zračnega tlaka.

V petek bo sončno z majhno verjetnostjo za kakšno nevihto. Te bodo spet verjetnejše v soboto in nedeljo. Najvišje temperature se bodo gibale med 30 in 35 stopinj Celzija, tudi jutra bodo po nižinah topla s temperaturo okoli 20 stopinj Celzija. V ponedeljek in torek bo nekoliko hladneje in suho, v sredo popoldne pa bo že možna kakšna nevihta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!