Po osvežitvi se bo avgust poslovil z visokimi temperaturami

Slovenija 28. Avg 202411:38 0 komentarjev
Vročinski val
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Kraji v notranjosti Slovenije so bili v preteklih dneh deležni manjše osvežitve, preostanek tedna pa bo spet vroč in sončen s temperaturami nad 30 stopinj Celzija, na Primorskem do 35 stopinj Celzija.

V zadnjih dneh je marsikoga razveselila nekoliko bolj osvežujoča temperatura, ki je v notranjosti države v ponedeljek in torek večinoma ostala pod 30 stopinjami Celzija.

Kot so na družbenem omrežju X zapisali vremenoslovci agencije za okolje (Arso), so k občutku osvežitve pripomogle tudi daljše avgustovske noči in s tem povezana nekoliko nižja jutranja temperatura. Ta je sicer ostala visoka na Primorskem, kjer so že zjutraj izmerili okoli 25 stopinj Celzija, najvišja dnevna temperatura pa je dosegala okoli 34 stopinj Celzija.

Je pa burja ohladila morje. V Kopru so po podatkih Arsa v sredo zjutraj izmerili dobrih 23 stopinj Celzija.

Na Arsu v nadaljevanju tega tedna napovedujejo sončne in vroče dneve. V večjem delu Slovenije bodo dnevne temperature tako presegle 30 stopinj Celzija. Še bolj bo vročina izrazita na Primorskem, kjer se bo živo srebro povzpelo tudi do 35 stopinj Celzija.

Temperature v naslednjih dneh
Foto: @meteoSI/X

Temperatura morja se bo postopno dvignila na okoli 27 stopinj Celzija.

Podobno vroče bo tudi še v prvi polovici prihodnjega tedna, še piše Arso.

Nekoliko hladneje bo le v gorah, temperatura na nadmorski višini 1.500 metrov bo med 20 in 23 stopinj Celzija, na 2.500 m pa med 12 in 15 stopinj Celzija. Verjetnost za nevihte bo v gorah dokaj majhna, na Arsu pa priporočajo zaščito pred sončnimi žarki in dovoljšno hidracijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!